Home
AGENDA

Vanwege COVID-19 zijn alle cursussen en traininingen opgeschort. Blijf gezond!

Postural Integration
Energetic Integration
Cranio Sacraal
Sexual Grounding
Hechting
Samengestelde Gezinnen

Energetic Integration Therapie

 

Energetic Integration (voorheen ook Neo-Reichiaanse Therapie genoemd) is een vorm van lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, die bedoeld is om de cliënt weer in contact te brengen met zijn oorspronkelijke levenslust en energie. In de therapie wordt vooral gewerkt aan het vrijmaken van de verkramping en pantsering van het lichaam, maar ook van de emoties en de mentale processen van de cliënt. Energetic Integration richt zich vooral op de geblokkeerde ademhaling en chronische spierspanningen, en op emotioneel niveau op het onderdrukken en inhouden van het gevoel.

Energetic Integration behandelt ook de geblokkeerde energiehuishouding. Hieraan liggen veelal oude boosheid, pijn en verdriet, ingesleten reactiepatronen en verborgen herinneringen ten grondslag. Al deze vroegere ervaringen worden vrijgemaakt, zodat de cliënt ze kan loslaten en ze op een gezonde manier kan integreren. Een belangrijk onderdeel van Energetic Integration is de door Jack Painter ontwikkelde ademtherapie die Energetic Cycle wordt genoemd. Tijdens deze diepere ademhaling zal de therapeut de cliënt vaak aanmoedigen om zijn gevoelens te versterken en tot uitdrukking te brengen.

De karakterpatronen, beschreven door A. Lowen en S.M. Johnson, geven een indeling van de mogelijke ontstane overlevingsmechanismen die de energetische integratie belemmert. Deze patronen worden als rode draad in de therapie meegenomen.