Home
AGENDA

Vanwege COVID-19 zijn alle cursussen en traininingen opgeschort. Blijf gezond!

Postural Integration
Energetic Integration
Cranio Sacraal
Sexual Grounding
Hechting
Samengestelde Gezinnen

Cranio Sacraal Therapie

 

Cranio Sacraal therapie is een behandelwijze, waarbij het doel is een ontspanning te bewerkstelligen in het cranio-sacrale systeem en het bindweefselsysteem, dat door heel het lichaam aanwezig is. Dit gebeurt door met volle aandacht bij de cliënt aanwezig te zijn en zorgvuldige manuele technieken te gebruiken. Aanrakingen door de therapeut aan het lichaam in contact met het Cranio Sacraal ritme van de client.

Na de eerste kennismaking met Cranio Sacraal Therapie gedurende de opleiding tot Postural Integration Therapeut, ben ik een verdieping aangegaan door CST I en CST II te volgen bij het Upledger Instituut.

Deze beide modulen zijn respectievelijk gericht op de totale ontspanning van het gehele lichaam en op ontspanning rondom de kaak.

Cranio Sacraal therapie is met name geschikt voor mensen waarbij de overige therapieën als te heftig worden ervaren of voor mensen die een sterke voorkeur hebben voor CST. Het geeft veiligheid en biedt extra hulp om meer in contact met je eigen lichaam te komen, waarbij de therapeut extra hulp biedt om het zelfgenezend proces in het lichaam te ondersteunen en opnieuw in gang te zetten. Zodoende kunnen beperkingen in het cranio-sacraal systeem en het bindweefselsysteem op een zachte manier ontspannen.

Spanningsveranderingen in het cranio-sacrale systeem, met name de bindweefselstructuren, geven verandering in het hele lichaam en kan tot herstel leiden van het verloren gegane evenwicht.

Indien nodig pas ik Cranio Sacraal therapie toe ter integratie aan het einde van een sessie.

Ik ben aangesloten bij UCN, beroepsvereniging voor Cranio-Sacraaltherapeuten.