Home
AGENDA

Vanwege COVID-19 zijn alle cursussen en traininingen opgeschort. Blijf gezond!

Postural Integration
Energetic Integration
Cranio Sacraal
Sexual Grounding
Hechting
Samengestelde Gezinnen

Lichaamsgerichte Psychotherapie

 

Lichaamsgerichte psychotherapie is therapie waarbij het lichaam in zijn geheel wordt benaderd. Het mentale aspect is belangrijk, aangezien het brein een grote functie in het lichaam heeft. Dit brein is echter ook heel slim en kan er voor zorgen dat de diepere onderlaag, met de daarin opgeslagen blokkades, moeilijk te benaderen is.
Door het lichaam centraal te stellen -alle cellen zijn daarbij belangrijk- kunnen we bij gebieden komen om bepaalde patronen te ontmaskeren, waardoor de energie weer vrij kan stromen.

Je zou kunnen zeggen dat ik de opleidingen die ik heb gedaan, in omgekeerde volgorde in de lichaamsgerichte psychotherapie aanbied, afgestemd op de cliënt.
En natuurlijk hebben de eerste studies effect op hoe ik als eerste het contact en veiligheid voorop stel. De gedegen kennis over de fysieke, mentale en emotionele blokkades opgedaan in de eerste opleidingen, hebben invloed op de latere ontwikkeling van mezelf als therapeut en trainer.

De focus ligt op het vergroten van de interne veiligheid van de cliënt, het verkrijgen van juiste spiegeling en het verhogen van het mentaliseringsvermogen. Daarbij is de wijze waarop het contact verloopt tussen cliënt en therapeut een wezenlijk onderdeel van de therapie.

Het weer contact maken, indien verbroken of geblokkeerd, met de oorspronkelijke energiestroom -waarbinnen het hart en de genitaliën een belangrijke plaats innemen- is een belangrijk doel in de sessies. Relaties die men heeft of heeft gehad en de ontwikkeling in de seksualiteit, zijn dan ook thema’s die aan bod komen tijdens de therapie.

Dan komt er een keuze moment. Voor veel cliënten kan dit voldoende zijn om tot een verbetering van de situatie te komen. Echter, indien de blokkades groot zijn kan er, door een keuze te maken uit Cranio Sacraal, Energetic Integration of Postural Integration worden doorgegaan om het lichaam op een dieper niveau vrij te maken.

Een intakegesprek is een manier om kennis te maken met lichaamsgerichte psychotherapie en met mij persoonlijk. Maar wat je ook kan doen is een bezoek brengen aan één van mijn lezingen of workshops.