Home
AGENDA

Vanwege COVID-19 zijn alle cursussen en traininingen opgeschort. Blijf gezond!

Postural Integration
Energetic Integration
Cranio Sacraal
Sexual Grounding
Hechting
Samengestelde Gezinnen

Cranio Sacraal

 

John E. Uplegder, osteopatisch arts en chirurg, is de grondlegger van de Cranio Sacraal Therapie.

Het cranio-sacrale systeem is het interne milieu voor het centrale zenuwstelsel en beïnvloedt de ontwikkeling, groei en functie van het gehele zenuwstelsel. Het systeem heeft een relatie met de andere fysiologische systemen, zoals ademhaling, bloedsomloop, het bindweefselsysteem en het spiersysteem. Er is sprake van een wederzijdse beïnvloeding.

Alle structuren van het lichaam zijn direct of indirect met elkaar verbonden door een bijzonder bindweefsel. Dit bindweefsel (fascie) is te zien als een soort laken waar de schedel, het ruggenmerg, alle organen, de botten, de spieren, de gewrichten, de bloedvaten en de zenuwen in gevouwen zitten. Spanning of te weinig spanning in het bindweefsel kan klachten veroorzaken in het gehele lichaam.

Binnen het cranio-sacrale systeem en het bindweefsel vinden er bewegingen plaats, die het craniosacraal ritme worden genoemd. Dit ritme is onafhankelijk van ademhaling en hartslag en is overal in het lichaam te voelen. Door stress, ontstaan door iets van buiten of van binnenuit, kan het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn verzwakt.

Cranio Sacraal Therapie ondersteunt en herstelt dit zelfhelend vermogen.

Cranio Sacraal Therapie