Home
AGENDA

Vanwege COVID-19 zijn alle cursussen en traininingen opgeschort. Blijf gezond!

Postural Integration
Energetic Integration
Cranio Sacraal
Sexual Grounding
Hechting
Samengestelde Gezinnen

Hechting, relatie, liefde en seksualiteit
 

Bowly, Ainsworth, Main en Fonagy hebben samen de gehechtheidstheorie ontwikkeld, door de aandacht te richten op intieme banden, het non-verbale domein en de relatie van het 'zelf' met de ervaring.

De gehechtheidsstijlen zijn veelal ontwikkeld op zeer jonge leeftijd in relatie tot de eerste verzorgers, meestal de moeder en ook de vader. Vaak gebeurt dit in de leeftijd waarin het kind nog geen volledige rijping heeft van de grote hersenen.

Herinneringen zijn dan veelal alleen op celniveau in het lichaam opgeslagen en op latere leeftijd geïnterpreteerd door de hersenen. Door de ervaringen met betrekking tot de eerste verbindingen ontwikkelt de mens een veilige of onveilige gehechtheidsstijl. Daarbij is de onveilige gehechtheidsstijl door de onderzoekers onderverdeeld in de gepreoccupeerde, de vermijdende en de gedesoriënteerde gehechtheidsstijl.

De opgedane gehechtheidsstijlen laten zich veelal weer zien in het nu. Met name in de intiem seksuele relatie als men dieper gaat verbinden en/of als de relatie onveilig wordt. Maar ook in werksituaties, met name als er spanningen ontstaan tussen collega’s of met autoriteiten, of tijdens fusieprocessen, kan de onveilige hechtingsstijl onverwachts opduiken.

Meer informatie over hechting en de verbinding in de intiem-seksuele relatie?
Klik dan hier voor de complete infosheet.

 

Lees hier de column over Hechting en Seksualiteit in de behandelrelatie.

Hechting Therapie

Relatie Therapie

Lezingen en workshops