Home
AGENDA

Vanwege COVID-19 zijn alle cursussen en traininingen opgeschort. Blijf gezond!

Postural Integration
Energetic Integration
Cranio Sacraal
Sexual Grounding
Hechting
Samengestelde Gezinnen

Postural Integration Therapie

 

Postural Integration (P.I.) is een lichaamsgerichte psychotherapie die in individuele behandelingen wordt gegeven. De fysieke houding, als ook de mentale en emotionele houdingen, worden als uitgangspunt genomen. Het doel is om de cliënt weer in contact te brengen met zijn oorspronkelijke levenslust en energie.

Tijdens de therapie wordt gewerkt aan het bevrijden van de blokkades die te maken hebben met de ontstane karakterstructuren bij de cliënt. Dit wordt gedaan met (diepe) bindweefselmassage in combinatie met onder meer ademhalingsoefeningen binnen een psychotherapeutisch begeleiding.
Door de verkramping en pantsering van het lichaam, de adem en de energie-huishouding los te maken, komt de cliënt weer in aanraking met geblokkeerde gevoelens en overtuigingen. Deze kunnen daardoor meer en meer worden losgelaten.

Bij Postural Integration worden intensief lichaamswerk en zachte aanrakingen verweven met inzichtgevende technieken uit de westerse psychologie en het gedachtengoed uit het Oosten. P.I. brengt patronen aan het licht, maakt ze helder en duidelijk. Deze patronen overwinnen vraagt een actieve deelname van de cliënt. De bereidheid om te onderzoeken en grenzen te verleggen.

Aan het begin van een PI sessie wordt het lichaam door oefeningen, massage en intensieve ademhaling voorbereid en toegankelijk gemaakt. Bij het diepere werk aan spier- en bindweefsel wat daarop volgt, wordt duidelijk waar opgehoopte spanning zich heeft verstopt. Gewoonlijk voelen we die niet meer daar waar ze zit, maar ervaren we de symptomen ergens anders; zoals in de onderrug, de schouders of de knieën.

Het succes van een geslaagde therapie bestaat ook vooral daaruit, dat het oorspronkelijke therapiedoel niet meer als belangrijk ervaren wordt, maar er een nieuwe belevingswereld komt waarin men zich, bevrijd van de oude beperkingen, kan bewegen. En dat is de eigenlijke integratie.
Veel clienten die het P.I. proces doorgemaakt hebben beleven zichzelf meer als “geheel”, voelen zich evenwichtiger, energieker en hebben meer plezier in het leven dan voorheen. Ook kunnen P.I. behandelingen een sterke impuls zijn voor helings-en genezingsprocessen, ook van lang bestaande chronische aandoeningen.