Home
AGENDA

Vanwege COVID-19 zijn alle cursussen en traininingen opgeschort. Blijf gezond!

Postural Integration
Energetic Integration
Cranio Sacraal
Sexual Grounding
Hechting
Samengestelde Gezinnen

Postural Integration

 

Postural Integration is ontwikkeld door Jack Painter en gestoeld op het werk van Reich en Alexander Lowen. Hij combineerde Rolfing (ontwikkeld door Ida Rolf) met de humanistische psychologie.

De houding (de ‘posture’) van het lichaam is het uitgangspunt in de benadering van de mens. De fysieke houding van een persoon vertelt immers veel over diens levensgeschiedenis (b.v. drama’s, trauma’s) aangezien de fysieke houding onlosmakelijk verbonden is met de emotionele en mentale houding van een mens.

Postural Integration voert tot een bewuste omgang met de in het lichaam aanwezige emoties en tot het loslaten van onnodige spanningen.

De buitengewone effectiviteit van PI zit in de bereidheid van de cliënt en therapeut om op vele niveaus tegelijk te werken. Het ene moment met behulp van ademtechnieken, bewegingen en geluiden om het lichaam te verkennen. Het andere moment met woorden om bewustzijn te verkrijgen welke overtuigingen en gedachten in de hersenen zijn opgeslagen Daarbij is het mogelijk de gevoelens die hierbij ontstaan, een plaats te geven in het geheel van je ervaringen.

Het is een therapie die constant in ontwikkeling is. Waar vroeger Postural Integration therapie bekend stond als een vrij diepe en pijnlijke methode, is nu de tendens dat de zachte interventies minstens zo belangrijk zijn als de diepe bindweefsel behandeling.

 

Postural Integration Therapie