Home
AGENDA

Vanwege COVID-19 zijn alle cursussen en traininingen opgeschort. Blijf gezond!

Postural Integration
Energetic Integration
Cranio Sacraal
Sexual Grounding
Hechting
Samengestelde Gezinnen

Samengestelde gezinnen

 

Samengestelde gezinnen komen steeds meer voor. Ze kunnen ontstaan door de dood van een ouder, adoptie, scheiding of bevruchting door een ander dan de zorgouder. Ook een ouder die na de scheiding geen nieuwe relatie is aangegaan, maakt deel uit van een samengesteld gezin.

In Nederland behoort ruim 10 procent van alle gezinnen tot een samengesteld gezin. Uit onderzoek blijkt dat van de nieuwe relatie 60% stuk loopt. Dat is bijna tweemaal zoveel als bij eerste relaties. Alleen hieruit blijkt al de kwetsbaarheid en complexiteit waar deze nieuwe gezinnen mee te maken hebben.

De dynamiek in het familiesysteem is vaak ingewikkeld en vraagt veel van kinderen, ouders en grootouders. In mijn lezingen en therapie staat bewustzijnsverhoging van de ingewikkeldheid van het nieuwe systeem - zowel mentaal als ook fysiek - centraal. Daarbij staat het kind voorop. Het streven is om meer balans te brengen, zodat iedereen zo optimaal mogelijk kan leven in deze situatie.

In Amersfoort en Utrecht geef ik regelmatig een interactieve lezing over gebroken en samengestelde gezinnen vanuit het perspectief van het kind. Je kan hier de PDF downloaden met meer informatie of kijk even in de agenda voor een overzicht.

Interesse of vragen? Bel me of stuur mij een mail