Home
AGENDA

Vanwege COVID-19 zijn alle cursussen en traininingen opgeschort. Blijf gezond!

Postural Integration
Energetic Integration
Cranio Sacraal
Sexual Grounding
Hechting
Samengestelde Gezinnen

Sexual Grounding Therapy®


Sexual Grounding Nederland heeft een nieuwe website: www.sexualgrounding.nl

Willem Poppeliers, ontwikkelingspsycholoog en lichaamsgericht therapeut, is de grondlegger van Sexual Grounding en de therapie die hieruit voortvloeit.

Sexual Grounding is contact maken met de oorspronkelijke seksuele (genitale) energie, wat onze basisenergie is van waaruit we zijn ontstaan. Daarbij is er dan verbinding tussen hart en de genitaliën en tussen genitaliën en hart.

Op latere leeftijd zijn liefde en seksualteit dan een geheel. Hierdoor kan de mens zich seksueel volledig en vrij uitdrukken in de intieme relatie met een gekozen partner.

De aarding, het opnieuw contact maken met de oorspronkelijke energie, wordt bewerkstelligd door expliciet aandacht te besteden aan de genitaliën en het hart, zodat de onderbroken of geblokkeerde stroom weer vrij kan worden.

Het in contact zijn met de originele seksuele energie, afkomstig van je eigen bronnen, je vader en je moeder, geeft tevens de opening om in contact te komen met de energie van de generatielijnen.   

De genitale relationele ontwikkeling vanaf 4 jaar wordt verdeeld in acht fasen. In elke fase is er een andere relatiestructuur, een andere relatie-inhoud en zijn er andere functies voor de ouders. De relatie-inhoud is dieper uitgewerkt en wordt in elke fase bekeken vanuit: nieuwsgierigheid, opwinding, onschuld en regulering.

Tweedaagse Introductie Sexual Grounding Therapy®

 

Deze workshop biedt je een eerste blik op hoe jij erin staat en waar nodig een ervaring kan maken van je volledige heelheid, inclusief je geslacht. De workshop geeft je ook de gelegenheid om kennis te maken met een aantal oefeningen die in het basisjaar van Sexual Grounding Therapie worden gegeven.
 

Onder deze link vind je een interessante publicatie over SGT van Nick Duffel.
De
internationale organisatie van SGT vind je hier.

Als licentiehouder van Sexual Grounding Therapy® zijn dit de contactgegevens:

www.sexualgrounding.nl
info@sexualgrounding.nl

Tenslotte is er nog de workshop ‘Erotische energie in de behandelrelatie’.

Meer hierover in deze column ‘Hechting en Seksualiteit in de behandelrelatie’.

Sexual Grounding
Therapy I - Basis

Sexual Grounding
Therapy II - Advanced